25 February 2017

Coruptia in Romania, partea a doua

    22 August 2016 trimit o sesizare către prefectura Giurgiu referitoare la avizele de funcționare ale SC Club Cool 2009 SRL. 
07 septembrie 2016- depun la primăria Florești-Stoenești, în atenția dl. primar al comunei Floresti-Stoenesti, o sesizare referitoare la gălăgia produsă de Club Cool 2009, la țipetele și injuriile de pe terenul de fotbal si gălagia de la piscină, împreună cu cerința de a afla dacă dețin aviz de construire, aviz de la mediu, de funcționare, acordul vecinilor, etc.
12 septembrie 2016- o sesizare similară ca cea trimisă primăriei, este trimisă si catre dl prefect de Giurgiu.
08 decembrie 2016 – sesizez DOP cu privire la situația neschimbată, precum si faptul ca nici primaria, nici prefectura nu au raspuns sesizarilor.
19    decembrie 2016- reprezentatți DOP merg la Primaria Floresti–Stoenesti.
19 decembrie 2016- reprezentanti ai prefecturii Giurgiu ajung la primăria Floresti-Stoenesti in urma sesizarilor din august si septembrie. 
19 decembrie 2016 – secretarul primăriei din comuna Floresti-Stoenesti ne invita, telefonic, la o discuție la primărie. Ne prezentăm la intalnire, descriem situația, ni se explica că s-a omis trimiterea răspunsul sesizării noastre si ni se inmanează personal ceea ce se consideră de catre primărie a fi raspunsul la sesizarea noastră din 07 septembrie.
 Observ ca nota de constatare pentru procesul verbal are data de 05.10.2016, iar procesul verbal are data de 20.10.2016.
In realitate procesul verbal ce ne-a fost inmanat la primarie pe 19 decembrie, a fost incheiat in urma adresarii mele directe catre Inspectoratul de stat în constructii, din septembrie 2016 care mi-a transmis răspunsul in noiembrie 2016 si nu reprezinta raspunsul la sesizarea adresata primariei. De asemenea, tot pe 19 decembrie, a fost intocmita și o minuta, prin care suntem asigurati de suportul dlui primar în rezolvarea situației si ni se propune o intalnire cu proprietarii Club Cool 2009, in vederea unei medieri, in schimbul propus de dl. primar de a nu face plangere penala. Proprietarii Club Cool refuza intalnirea.
 20 și 21 decembrie 2016- primarul insista sa stam de vorba in ideea de a nu face plangere penala. Il informam că dorim ca situatia să fie rezolvata legal astfel ca societatea sa fie inchisa pana la obtinerea avizului de functionare si de la momentul obtinerii să se respecte programul de funcționare legal si nivelul de zgomot, asftel ca pe timpul noptii să avem linistea necesara unei vieti normale.
 23 decembrie La restaurantul Club Cool 2009 petrecerea incepe de la ora 20, apelez 112 la ora 23: 40, dar nu se prezinta nici un echipaj. Apelam telefonic primarul, nu raspunde, trimitem sms catre primar cu intrebarea daca societatea are aviz de functionare si care este programul si primim raspunsul tot prin sms: „8:23”.  Pană la ora 5 am, pe 24 dec 2016, cand am parasit imobilul, galagia nu incetase.
31 decembrie 2016- ne intoarcem din concediu si ajungem acasa in jurul orei 16:30. Constaaăm ca pe gard sunt scrise, cu vopsea neagra, mesaje obscene.
31 decembrie 2016- petrecerea la restaurant incepe in jurul orei 20 si se termina pe 01 ianuarie 2017, in jurul orei 6. In jurul orei 3:30 il apelez telefonic pe primar deoarece si-a aratat interesul sa constate personal ce inseamna nivel al zgomotului la care nu te poti odihni. Dl primar nu raspunde, așa ca ii trimit un sms. Primim raspuns pe 1 dec ”nu am fost acasa”.
Aflu ulterior de la dl. primar ca societatea a obtinut un aviz provizoriu sa functioneze pe perioada Craciun- Anul Nou. Nu exista baza legala pentru acest aviz. Atat hotararea de consiliu pentru emiterea avizelor (hotararea nr 36), precum si hotararea 82 care abroga hotarearea 36, sunt din anul 2014.
La acest moment – februarie 2017- nu există nici un raspuns la sesizarea mea din data de septembrie 2016, adresată dlui primar din comuna Floresti-Stoenesti.
Sfarsitul anului 2016 – un stalp de iluminat este montat în fața intrarii in curtea club cool, care pare alimentat la rețeaua electrică stradala, fapt pe care il consider un alt abuz al primariei ai al proprietarilor societatii. Dar cui sa ii mai spui si asta cand nici reflectoarele de pe terenul de fotbal nu si le-au indreptat doar spre terenul lor, desi am scris in sesizarile catre politie si primarie ca sunt proiectate pe locuinta noastra si ca ne deranjeaza. Un alt reflector este de montat si pe restaurant si nu am inteles de ce proiecteaza tot inspre noi.
Februarie 2017
- Societatea functioneaza in continuare, dl. primar nu mai raspunde la telefon.
- Desi prefectura nu a raspuns in timpul legal si nici nu raspuns intrebarilor mele din sesizare, corpul de control al ministrului MAI raspunde ca nu este nimic in neregula. In realitate este, dupa cum orice poate observa.

Este destul de clar că dl. primar nu aplica legea si ca inlesneste functionarea ilegala a societatii din discutie (inclusiv avizul provizoriu este o ilegalitate si un abuz, ca sa nu mai amintesc ca oricum nu s-a respectat ora 23 cand ar fi trebuit sa inceteze activitatea).
Este clar ca nici prefectul nu vrea sa se implice, raspunsul de la prefectura cuprinzand doar partea de avize de constructii, ceea ce a fost verificat de catre Inspectoratul de constructii la sesizarea mea, nu se pomeneste nimic despre lipsa avizul de functionare sau despre alte avize si autorizatii despre care am intrebat in sesizare.
Primaria si prefectura imi recomanda sa sun la politie daca ma deranjeaza zgomotul. Atat.

La ultimele sesizari telefonice efectuate catre Poliția locală prin numărul secției Bolintin Vale sau prin 112, am observat urmatorul aspect:
Odata cu sosirea echipajului de politie, scade nivelul sonor al muzicii sau chiar inceteaza.
După plecarea echipajului, nivelul sonor create la intensitatea avuta in momentul apelarii politiei  (au fost situatii cand a crescut nivelul sonor).
Mesajul de la politistii sositi la ultima sesizare a fost clar: nu va deranjeaza nimic, daca mai sesizati primiti amenda.
Ultima situatie de acest fel a fost in data de 07-08 ianuarie cand am sesizat la 112 galagia de la restaurant. Cu 2 minute inainte sa echipajul sa ajunga in fata casei unde locuiesc, galagia se opreste. Echipajul politiei ma apeleaza telefonic, ma invita afara si ma informeaza ca imi vor da amenda deoarece in opinia lor i-am chemat fara motiv. Se hotarasc sa-mi dea un avertisment si imi intind spre semnare, un proces verbal pe care nu scria nimic. Refuz sa semnez in alb. Completeaza PV-ul, insist sa scriu comentariul meu in care precizez ca muzica s-a oprit inainte de sosirea echipajului si il semnez. Echipajul pleaca, galagia reporneste. Sun din nou la 112 si le spun exact situatia. Echipajul revine, galagia inceteaza. Urmeaza o discutie pe telefon cu echipajul in care acestia iau apararea societatii comerciale si a administratorului acesteia si imi precizeaza ca nu am de ce sa fiu deranjata. Echipajul pleaca, galagia reincepe.
Nu era prima data cand galagia inceteaza la venirea politiei. Initial am crezut ca este o coincidenta. Pe 7-8 ianuarie, cu riscul de a primi amenda, am verificat aceasta „coincidenta” si m-am convins ca nu e intamplator.

25 ianuarie a.c.- gasim doua cauciucuri intepate. Masina era parcata in fata portii, pe partea dinspre strada.

Nu am putut sa nu remarc timpul record de constructie :
- Terenul de fotbal: autorizație de construire:23.03.2009, proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor: 05.05.2009.
- Piscina: autorizatie de construire: 08.04.205, proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor: 15.04.2005.
- Restaurant/club: autorizatie de construire: 08.04.2005, autorizat ca locuinta, proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor:15.04.2005. Isi schimbă destinatia in discoteca/club prin certificatul de urbanism 15/26.2005 si in salon de festivitati, prin certificatul de urbanism nr 10.11.2015. Nici asa ceva nu exista pana a incepe seria de sesizari.  

Nu de puține ori, la apelarea numărului politiei locale pentru a face sesizari referitoare la blocarea accesului in curte de catre masinile celor ce participa la evenimentele din timpul noptii din restaurant, ni se raspunde cu intrebarea dacă plecam undeva, la sesizarile in legatura cu galagia de la restaurant am primit de multe ori raspunsul ca restaurantul detine un buletin de masurare a zgomotului conform legii si ca daca nu erau legali, ar fi fost inchisi de mult, iar la sesizarile referitoare la galagia si injuriile provenind de la meciurile de fotbal, mi se raspunde ca terenul este privat si ca politia nu poate intervenii, iar cand se deplaseaza un echipaj, nu de putine ori am observat o relatie de prietenie.
In plus exista incercari de intimidare de la proprietarii societatii, cum ar fi amenintarile cu bataia, notificarea in invitatia de mediere a faptului că detine datele noastre personale- adresa din CI de exemplu, scrierea cu vopsea pe gardul proprietății noastre a unor mesaje obscene si inteparea cauciucurilor.

Din raspunsurile primite pana la acest moment, precum si din corelarea informatiilor existente, pot afirma ca institutiile de mai jos, din diverse motive, nu au actionat conform legii, in fapt favorizand societatea Club Cool 2009: Garda de Mediu, Primaria Floresti-Stoenesti, prefectura Giurgiu Judecatoria Bolintin, Politia Economica Giurgiu/București, Politia locala/Giurgiu, ANAF Ploiești /București. 

Cum a fost posibila obtinerea unei autorizatii de construire a terenului de fotbal in mijlocul satului, construit pe piloni inalti de 3 m, la cativa metri de case? Sau a restaurantului? Cat de greu ar fi sa fie antifonate si sa ne respectam dreptul la viata si sa construim o societate civilizata prin tot ceea ce facem?

No comments:

Post a Comment

Comments