11 October 2010

de prin castele adunate .../ from castles...


 

8 comments:

  1. Frumoase si racoroase :-)
    Ni se pregateste ceva?

    ReplyDelete
  2. Foarte bine păstrate. Se vede că la ei sunt oameni interesaţi să conserve.

    ReplyDelete
  3. @Costea: trebuie sa te contrazic si sa-ti spun ca majoritatea castelelor la ei sunt ruine. Intr-adevar sunt foarte frumoase si interesante pt fotografie si nu numai, dar ruine. (o sa postez zilele urmatoare cateva foto unde le poti vedea mai bine. Alte castele sunt inca locuite si in cazul asta nu prea sunt vizitabile sau se poate vizita numai un etaj, in celalalte camere locuind inca cei din clanul respectiv. revin cu poze si exemple :-)

    ReplyDelete
  4. Asa cum sunt ele, ruine, sunt de sute de ani. Au fost depuse, si se depun in continuare, eforturi pentru a pastra castelele la stadiul actual.
    De exemplu, Urqhart Castle. A fost construit in jurul secolului 6 si a trecut printr-o multime de asedii si reconstructii. Asediu din anul 1692 (Jacobite Wars) l-a lasat in stadiul actual, de ruina. In acele timpuri nimeni nu se gandea la a prezerva castelele si catedralele pentru turistii secolelor ulterioare :)

    ReplyDelete
  5. @roender: bine, bine... acum mi-e clar ca ai fost pe acolo sau ca-ti place f mult Scotia ... multumesc pt info! :-)

    ReplyDelete
  6. excelenta ultima ... lumini, umbre si incadrare ... felicitari

    ReplyDelete
  7. ..ce face Nikonu'..? cu ce ai fotografiat ..?

    ReplyDelete
  8. @Feri: Nikonul acum e bine ... dar a stat 4 sapt in servici si nu 2. In concediu am avut din cand in cand un g10 si cateva zile un fujitsu finepix s9500. L-am facut in toate felurile pe nikonul meu ca m-a lasat la nevoie ... acum e iar nikonasul meu :-)

    ReplyDelete

Comments