17 December 2010

about liberty



10 comments:

  1. totul e relativ...:D
    într-o lume în care suntem la cheremul guvernului, al alianţelor geo-politice, a părinţilor, a copiilor, a banilor, a profesorilor, a şefilor... gradele tale de libertate sunt destul de restrânse, de fapt...:((
    DAR,...
    nu contează ce se întâmplă în jurul tău, contează ce faci tu ÎN SINEA TA... contează atitudinea, atitudinea proactivă, pozitivă,...
    totul e relativ...

    ReplyDelete
  2. Interzice accesul vehiculelor de mare tonaj...

    ReplyDelete
  3. Doar în lumea noastră şi alături de oamenii pe care îi iubim.

    ReplyDelete
  4. Buna intrebare ! Daca “postai” asta cu ceva (nu prea multa) vreme in urma , mirosea deja a carnita fripta...:)
    Totusi , cred ca DA , poti fi libera cu adevarat , dar numai intr-un singur caz : cand existi prin tine insati !
    Cum rezolvi asta practic ,greu de zis...vezi mai jos , poate te lamuresti:))

    http://www.cinemagia.ro/filme/bruce-almighty-dumnezeu-pentru-o-zi-3990/

    ReplyDelete
  5. Consider ca sunt multe limite materiale in jurul nostru. Dar adevaratele limite sunt cele pe care ni le impunem chiar noi.
    Traim intr-o societate si trebuie sa ne integram, sa respectam anumite reguli si principii, dar nu cred ca ne ingradeste libertatea in adevaratul sens. Daca dorim sa facem ceva, suntem liberi sa o facem. Daca vrem sa plecam undeva, suntem liberi sa plecam. Limitele ni le stabilim noi insine.
    Sunt de acord cu Victor: atitudinea conteaza foarte mult!!! In loc sa ne plangem ca nu avem un lucru sau altul, ca nu avem bani suficient de multi etc., mai bine ne bucuram de ce avem si sa luptam sa obtinem ceea ce ne dorim.
    Libertatea implica si multa responsabilitate, asumarea deciziilor luate si multe altele.

    ReplyDelete
  6. depinde foarte mult din ce punct de vedere privesti problema
    in principiu, eu cred ca nu suntem niciodata complet liberi, liberi cu adevarat, deoarece suntem legati de mult prea multe lucruri din jurul nostru care nu depind de noi

    ReplyDelete
  7. Libertatea este relativa si subiectiva.
    In forma ei fizica, materiala, nu exista ca si concept absoult pentru ca suntem legati de societate, de mediul in care traim, de Terra si de Univers. Traim intr-o lume interdependenta, care ne modeleaza inca de la nastere in spiritul dependentei.
    Cred ca libertatea fizica totala se obtine numai prin moarte. Suntem pulbere de stele si ne vom intoarce la ele prin eliberarea absoluta.
    Spiritual si metafizic suntem liberi in masura in care putem analiza si digera acest concept. Suntem liberi sa iubim absolut, sa gandim absolut, sa ne imaginam libertatea totala, fara limite fizice - materiale.
    Depinde de fiecare dintre noi in ce masura ne putem imagina liberi. Marile spirite ale acestei lumi sunt libere cugetatoare iar acesta este cel mai important lucru, chiar si inchise in cele mai de temut temnite ele tot libere sunt ;)

    ReplyDelete
  8. Răspunsul este evident. De aia nici nu-l dau... :)

    ReplyDelete
  9. va multumesc pt parerile voastre. M-am gandit la ce ati scris voi ... poate ne trebuie doar curaj sa fim liberi ... sau poate nu exista libertatea pe care o vrem. eu nu ma simt libera si cred ca mai mult curaj din partea mea si renuntare la un anumit confort, ar mai rezolva din problema asta, dar nu complet. v-am pupat!

    ReplyDelete
  10. Mie-mi place f mult fotografia asta si mi se pare inutila tema.
    Fiecare sa-si imagineze ce vrea. :)
    Daca vrei libertate, n-ai decat sa apleci capul si sa treci pe sub bariera insa mie imi vine sa mai zabovesc ceva si sa ma uit la ea pt ca este tare plastica :p

    ReplyDelete

Comments